Verdens tyndeste fjernsyn er 65″ og vejer blot 1.9 kg
Hvad hvis jeg fortalte dig, at du kunne købe et fjernsyn på 65″, der kun vejede 1.9 kg?
Og hvad hvis jeg fortalte dig, at du kunne købe et fjernsyn, der er så tyndt, at du er nødt til at bruge magneter som vægophæng, fordi skruer ville gå igennem skærmen?
Ville du tro på det?
Som udgangspunkt ville jeg nok være lidt skeptisk. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt.
Jeg kan dog afsløre, at den er god nok. Forleden var jeg nemlig forbi Elgigantens nye flagskibsbutik på Strøget, hvor LG havde inviteret til et lukket arrangement for journalister, medier og bloggere. Her præsenterede de verdensnyheden, LG OLED W7, som havde Nordisk premiere.
Normalt har jeg det sådan med fladskærme, at jeg har meget svært ved at finde begejstringen frem, medmindre afsenderen hedder Bang & Olufsen. Denne gang var jeg dog ret spændt. Kan du forestille dig et fjernsyn med en tykkelse på blot 2,57 mm?
Hvis nej, så kan jeg vise dig et billede, jeg tog.
For lige at sætte tykkelsen i perspektiv, så svarer det til en fjerdedel af en centimeter. Skærmen er ganske enkelt klinet op ad væggen. Og det gør sig altså gældende på tværs af hele fjernsynet.
Du har ikke den der utiltalende udposning i den nederste halvdel, hvor al hardwaren sidder. Netop dét faktum gør fjernsynet til en nyhed, man ikke bør lade gå forbi sin næse. Nu har vi nemlig at gøre med et produkt, der sætter en hel ny standard for fladskærmsfjernsyn.
Men hvor sidder fjernsynets hjerne?
Med en skærm der er så tynd, er der jo ikke plads til HDMI-stik, USB-udgange, strømstik og så fremdeles? Det er helt korrekt.
Tager vi et kig på følgende billede, giver det hele dog mening.
Lige under det i øvrigt hamrende smukke fjernsyn får du øje på hjernen. Her sidder al hardwaren, som normalt er gemt bagved fladskærmen. Det er forklaringen på, hvorfor det kan lade sig gøre med et så tyndt fjernsyn.
Men det er ikke kun den sædvanlige hardware, der gemmer sig i den æstetisk smukke bjælke. Det er nemlig også en state of the art-højtaler, der sender lyd ud i Dolby-Atmos format. Skulle du være i tvivl, er Dolby-Atmos et særligt avanceret format, der giver en skræmmende ægte lydoplevelse, hvis formål er at give dig følelsen af, at du faktisk er tilstede i det univers, der udspiller sig på skærmen.
Soundbaren er forbundet til fladskærmen via et diskret optisk stik, der fylder meget lidt og som fås i en længde op til 1.5 meter. Dermed kan det lade sig gøre at have fjernsynet hængende relativt isoleret, hvis du finder soundbaren forstyrende.
Det var nemlig lidt min egen holdning. Når nu man laver et fjernsyn, der er så unikt og revolutionerende, ville det være oplagt at kunne gemme hardwaren helt væk. Dog skal vi også lige være rimelige, for det er slet ikke noget tosset design. Faktisk er soundbaren ret pæn at se på.
Øhh, men hvad koster det så lige?
Som du nok kan regne ud, er det ikke yet-another 10.000 kroners fjersyn. Langt fra. Omvendt er det heller ikke prissat lige så modbydeligt, som man kunne forestille sig.
I størrelsen 65″ er den vejledende pris godt 65.000 kroner. Der var et åbningstilbud på 49.999 kroner. Jeg er dog usikker på, hvor længe det står ved magt.
Er 65″ ikke nok, fås det også i 77″. Her skal du dog have ekstra mange penge op af lommen. Insisterer du på de ekstra 12″, hedder prisen cirka 160.000 danske kroner.
Tak for kaffe.
Følg også Joen Rude Falsner på Stayclassy.dk.