Test: Google vil rigtig gerne have, at du tager deres telefoner alvorligt

4 Min læsning

Efter mange års ventetid lancerer Google endelig deres Pixel-telefoner i Danmark. Vi tester telefonerne, og ser om de kan stå distancen mod Samsung og Apple.

I seks år har danskere skulle kigge langt efter Googles Pixel-telefoner. Det har nemlig kun været de store lande som Tyskland, USA og Frankrig hvor telefonerne er blevet lanceret. Men nu er det slut med at importere dem fra udlandet, for med lanceringen af Pixel 7 og 7 Pro er Googles telefoner endelig ankommet til Danmark.

Ved første øjekast ligner Googles familie af telefoner stort set alle andre. Flagskibene Pixel 7 og Pixel 7 Pro, samt budget telefonen Pixel 6a, ligner enhver anden moderne smartphone. Der er en stor skærm, et hul i toppen til et kamera, en fingeraftrykssensor under glasset og et meget fornuftigt kamera på bagsiden.

Ligesom alle andre smartphones er der ikke noget nyt eller vanvittigt innovativt på den front. Den er lidt kedelig at se på, og gør intet for at tiltrække sig opmærksomhed eller skille sig ud. Det er i stedet indeni, at du finder Pixel-telefonernes unikke identitet og det som gør dem til et “Google produkt”.

Google Assistent vil så gerne være din hjælper, men snubler i sin iver over at stå til tjeneste

Omdrejningspunktet for Pixel-telefonerne er nemlig Googles digitale assistent, der er desperat for at hjælpe dig med stort set alting. Hjørnestenen i oplevelsen af telefonerne er nemlig sammenspillet med Googles egen unikke Tensor G2 chip (ligesom Apple har sine A-chips) og Google Assistent. Google påstår at denne sammensætning af hardware og software kan gøre deres telefoner helt unikt hjælpsomme, intelligente og bedre end alle andre. I praksis er det en sandhed med modifikationer.

Forskellen de to telefoner imellem (7 og 7 Pro) er ret lille. Den største forskel ligger i kameraet på 7 Pro, der har en masse ekstra gimmicks i form af en kraftig zoom, der netop bruger kunstig intelligens til at forbedre zoom-oplevelsen og skaber skarpere billeder selv på rigtig lang afstand.

Og Google Assistent gennemsyrer alle aspekter af telefonen. Du kan til hver en tid sige “Ok Google”, og så popper assistenten frem på din telefon. Klar til at sætte en timer, søge på internettet for dig eller gøre noget helt tredje. Hjælpsomheden som Google Assistent bidrager med kommer dog også mere subtilt til syne. Foreksempel forsøger telefonen automatisk at gætte sig frem til hvilke apps du har brug for, den justerer batteriforbruget i takt med den lærer dine vaner og apps at kende, og så har Google investeret en masse energi i at gøre billeder med dit kamera bedre ved hjælp teknologien i deres G2 chip.

Der er rigtig mange gimmicks i Pixel-telefonerne, og næsten alle er bundet op på sammenspillet mellem Googles Tensor-chip og Assistent. Mange af disse funktioner er dog ikke tilgængelige i Danmark, da de er bygget til engelsksprogede nationer, såsom at telefonen kan bevæge sig igennem en telefonsluse for dig, i stedet for, at du skal trykke på “4” for at komme til at snakke med nogen fra kundeservice.

Problemet er bare, at mange af de funktioner vi har tilgængelig i Danmark ikke rigtig rykker noget. Jo, det er smart at kunne bede sin telefon om at sætte en timer på 20 minutter med stemmen, fremfor at skulle rode rundt og finde ur-appen. Men mange af de andre funktioner som Google Assistent kan er ikke specielt smarte, og ofte er det hurtigere bare at lave en helt almindelig søgning på nettet for at finde det man leder efter.

Og så er der hele Google og data delen. Ved at bruge en Android-telefon, så er du bundet op på at skulle have en Google-konto og til en hvis grad tage del i Googles univers. Du kan vælge at opt-ud på rigtig mange ting, og Google gør rigtig meget for at fortælle dig at stemmedata ikke forlader din telefon medmindre du siger ja til, at det bliver anonymiseret og brugt til forbedringer.

Pixel 7 familien er exceptionelle og lidt kedelige smartphones

Er kameraet i Pixel telefonerne helt på højde med det bedste fra konkurrenterne? Ja det er det. Er skærmen fremragende? Er telefonen hurtig? Har den et godt batteri? Er Android som styresystem en drøm at bruge? Ja, ja, ja og ja. Historien om Pixel-telefonerne er nemlig ikke så meget, at de på hardware siden gør noget nyt eller innovativt. På det punkt møder Google alle konkurrenterne i øjenhøjde og leverer et stærkt produkt.

Historien om Pixel-telefonerne er derimod, at Google i dets forsøg på at være mere end bare en telefon ikke formår at komme i mål med den ambition. Det er ikke en tro følgesvend, der kan komme med svarene på dine spørgsmål før du har stillet dem eller gøre hverdagen nemmere gennem stemmestyring. Det er “bare” en virkelig god smartphone.

Der er stadigvæk lang vej tilbage før, at Google Assistent virkelig kan bidrage meningsfuldt til ens hverdag (udover at være et fremragende æggeur). Særligt når mange funktioner enten ikke er klar eller ikke findes i den danske udgave af telefonen.

Det er dog stadigvæk uden tøven den bedste Android-telefon på markedet. Uanset hvilken prisklasse du er til, så kan Google levere telefoner der er fuldt ud på højde med det, som Apple kan og på mange punkter overgår de hvad Samsung leverer.

Så længe du ikke forventer mere end en solid smartphone, så bliver du ikke skuffet.

Googles Pixel 7 fås til 4999,-, Pixel 7 Pro fås til 6999,- og budgettelefonen Pixel 6a fås til 3699,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − 5 =

No Comments Yet.