ELEKTRONISTA TESTER DEN NYESTE MASKINE FRA NINTENDO!

7 Min læsning

Vi har haft lidt alene-tid med den hjemmekonsol fra Nintendo! Og det er en mindre revolution til stuen og familien!

Du har med alt sandsynlighed prøvet en Wii indenfor de sidste fem år, den populære spilmaskine fra Nintendo, hvor du svinger en fjernbetjening og spillet reagerer på det du gør. Nu er firmaet bag deres gigantiske hit klar med en helt ny maskine, og den er ret specielt.

En helt ny ide og en ny måde at spille på

I hjertet af Wii U er den nye boks du sætter til TV’et og controlleren du styrer med, den såkaldte Gamepad, som ligner en blanding af en normal controller og en iPad. Det er dog ikke en fuldblods tablet, så du kan ikke tage den med dig i tasken, da Gamepad’en bare er en såkaldt “dum skærm”, hvor der ikke er noget hardware i. Det er kun en skærm, der får et videosignal fra Wii U maskinen. Derfor kan du heller ikke gå for langt væk fra maskinen uden at miste signalet, jeg kan med nød og næppe stå i døren til min stue, godt tre meter væk fra maskinen, før jeg mister billedet på Gamepad skærmen.

Gamepad’en kan bruges til mange forskellige ting. I spil bliver den brugt som en sekundær skærm til at vise dig ny information, eller du kan spille hele spillet fra skærmen, men udenfor spil kan du bruge den til at surfe på nettet, se Netflix eller til at tænde og slukke for dit fjernsyn. Sidstnævnte viste sig at være en overraskende smart funktion, og noget jeg brugte rigtig tit.

Men at styre fjernsynet giver også plads til den funktion jeg elsker allermest ved Wii U: Nemlig at jeg kan spille på maskinen via Gamepad’ens skærm uden at bruge fjernsynet.

Og det er en for mig en sand revolution. For jeg har kun et fjernsyn i mit hjem, og med en kæreste der elsker at se X-Factor USA i weekenden er der til tider kamp om den bedste plads foran sofaen. Med Wii U kan jeg spille Super Mario U, mens hun ser fjernsyn og jeg kan endda også skifte kanalerne for hende. Og når hun er færdig med denne uges X-Factor kan jeg skifte mit spil tilbage til fjernsynet uden pause, og fortsætte som om intet var hændt. Det er ret magisk, og fungerer helt uden tekniske problemer. Det virker bare.

To skærme er bedre end en

De to skærme som Wii U bruger,  er en utroligt smart ide. Mulighederne for at spille et spil mens andre bruger fjernsynet er fantastisk. Og når de to skærme snakker med hinanden på samme tid, åbnes der op for en masse nyt potentiale.

Blandt andet i spillet Nintendoland (som følger gratis med i Wii U Premium pakken). Her bruges den sekundære skærm til, at give en helt andet perspektiv på begivenhederne end det du ser på fjernsynet. I sig selv er det en rigtig smart idé når man spiller alene, men sammen med flere mennesker i stuen bliver det direkte magisk.

I Nintendoland er der blandt andet et spil, der hedder “Mario Chase”. Her er den med Gamepad’en i rollen som Super Mario på flugt fra de andre spillere (en slags moderne Pacman om du vil).

Den med Gamepad’en kan på den lille touch skærm se hele banen i et fugleperspektiv, mens dem der jagter Mario kigger op på fjernsynet, og har et mere begrænset udsyn. Selvom dem der jager Mario har den fordel, at de er flere på banen så har de ikke samme grad af information som den med fugleperspektivet, og det resulterer i en masse råben henover sofaen om hvor pokker Mario nu er, og hvordan de skal fange ham. Super sjov idé, der kombinerer samarbejde og ideer fra gamle skolegårds lege som Spark til Dåsen.

Det at spille sammen på denne måde er noget af det sjoveste jeg har prøvet i meget lang tid. At den med Gamepad’en har mere information, og aktivt spiller imod de personer, der kigger på fjernsynet giver en rigtig god dyst om samarbejde og kommunikation, der får venner og familie til at arbejde sammen på en helt ny måde.

Og kreativiteten fortsætter i spil som Super Mario Bros. U, hvor en person spiller Mario som man plejer, hvor man løber fra venstre mod højre, og den der holder Gamepad’en kan bruge touchskærmen til at placere blokke på skærmen, som Mario så kan hoppe på.

Det er en helt anden måde at spille sammen på, og det giver plads til at alle kan være med til at deltage, også selvom de måske ikke er de bedste til at spille spil normalt.

Wii U og fremtiden
Sammenlignet med de andre populære maskiner på markedet, Xbox 360 og Playstation 3, er Wii U en helt unik oplevelse. Med Gamepad’en har maskinen noget som ingen af de andre har, og for mig personligt har de sjoveste oplevelser i år været med Wii U. Modsat de to andre maskiner, så er Wii U også mere fokuseret på at fungere i en familie, hvor der skal være plads til alle. På Xbox og Playstation er der ihvertfald flere solospil, hvor du ikke kan sidde i fællesskab foran fjernsynet og hygge dig.

Indmaden i Wii U er teknologisk lidt over det niveau hvor Xbox og Playstation er lige nu, og det kommer til at give en masse meget pæne spil i HD-kvalitet.

På app-fronten er der dog udfordringen med streaming tjenester. Wii U har lige nu kun YouTube og Netflix. Der er hverken Spotify, Wimp eller HBO applikationer til maskinen, et lille minus på en platform der ellers har et stort udbud af download muligheder gennem maskinens appstore, som Nintendo så fikst kalder for eShop. Der kan du købe en masse mindre spil, men også de fulde spil du kan købe i butikkerne, så vi nu er et skridt tættere på den digitale fremtid hvor der ikke længere skal stå spilæsker over det hele.

Wii U genopfinder familieunderholdning
Jeg må indrømme, at jeg virkelig har nydt min tid med Wii U. Jeg var i starten ret skeptisk, specielt fordi jeg tænkte at det ville være svært og forvirrende at have to skærme at holde styr på. Men det virker, og for mig har det været endnu sjovere med en Wii U i huset end med en Wii.

Jeg havde ikke forventet at muligheder for at spille uden at have tændt for fjernsynet ville betyde så meget for mig, men det er blevet den ting jeg elsker allermest ved maskinen sammen med de nye muligheder det åbner op for at sidde flere i stuen og spille spil på.

Den første Wii formåede at samle hele familien omkring fjernsynet med dens unikke fjernbetjening, og Wii U gør det samme igen bare på en helt ny måde. Denne gang er vi sammen men adskilt af flere skærme, og det virker fantastisk.

For mig er Wii U en superb oplevelse. Den har et stort og bredt udvalg af spil, mange af dem er dem du også finder på Xbox og Playstation, samt alle de specielle spil med “Nintendo-magien” som Nintendoland og det nyeste Super Mario spil. Den fylder næsten ingenting i stuen og med et bredt udvalg af spil er den perfekt til både familien men også de lidt ældre.

Wii U er i butikkerne nu.

Vejledende priser: Basis Pakken koster 2500,- og Premium Pakken koster 2999,-.

Hurtig fakta om Wii U

– Wii U er en helt ny maskine, med ny teknologi, det er en Wii 2

– Wii U kan spille dine gamle Wii spil uden problemer

– Wii U kommer i to udgaver: Premium Pakken i sort og med et gratis eksemplar af Nintendoland (sælges også seperat), og en hvid uden spil eller andre godter.

– Du kan bruge tablet-controlleren til at styre dit fjernsyn

– I nogle spil kan du bruge dine gamler Wii fjernbetjeninger

– Wii U har også et socialt netværk, hvor du kan dele beskeder med andre Wii U ejere

Spilanbefalinger:

– Nintendoland
Sjovt spil der passer til hele familien, og virkelig viser nogle af de mange kreative ting du kan med Wii U.

– New Super Mario Bros. U
Et af de sjoveste og bedste Mario spil til dato. Urimeligt sjovt at spille med fire andre på samme tid, men også godt at spille alene.

– Zombi U
Et uhyggeligt, udfordrende og meget specielt zombie spil, der bruger Wii U’s unikke tricks til mange virkelig uhyggelige ting.

– Call of Duty: Black Ops 2
Actionspillet alle elsker på Xbox og Playstation fås nu også til Wii U.

Elektronista fik udleveret en Wii U Premium Pack og Super Mario Bros. U af Nintendo til anmeldelse

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × three =

No Comments Yet.