Vil du gerne være lidt mere privat på google?
Google ved alt om os! Hvor vi er. Hvad der optager os. Og hvad vi taler om. Det er vi ikke allesammen helt så begejstrede for, som vi har været. Og hvis du nogensinde har været forbi Googles indstillinger, så ved du også at det nærmest er umuligt at gennemskue, hvad de indsamler og hvordan man slår det fra. Selvom Google netop lever af vores data, (husk du ikke betaler for deres tjenester), så kan de ikke længere ignorere brugernes krav om retten til at blive glemt. Det er angiveligt også derfor, at de nu tager et lille skridt med et par konkrete tiltag og en klumme i New York Times hvor Google’s Sundar Pichai blandt andet udtaler: Privacy Should Not Be a Luxury Good.
Det køber ikke umiddelbart Google meget aflad, men at privacy overhovedet bliver taget seriøst, er et skridt i den rigtige retning.
Her er de fire privacy tiltag som Google er igang med at rulle ud.
- Inkognito i Maps: Nu kan folk trykke på inkognitoknappen, og dermed bliver deres destinationer ikke gemt på Google-kontoen, til personlige anbefalinger osv.
- Automatisk sletning på YouTube. Ligesom med placeringshistorik og web- & app-aktivitet kan man slå automatisk sletning af sin historik på YouTube til, så alt, hvad der er ældre end 3 eller 18 måneder automatisk og fortløbende bliver slettet.
- Slet lyd med stemmen. Sig fx “Hey Google, slet alt, hvad jeg har sagt den seneste uge”. (tilgængelig på dansk i november)
- Stærkere passwords. Tag et Password Checkup og bliv mere sikker på tværs af nettet.
Allan Bager
oktober 10, 2019Et er, hvad Google siger. Noget andet er, hvad de gør. Fint nok med indstillinger til gavn for privatlivet, meeeeeen det er sgu ikke altid til at stole på dem alligevel. Desværre.
Johan
oktober 11, 2019Fuldstændig enig. Hvordan ved vi overhovedet om Google sletter vores historik, når vi klikker af i den rigtige fane?
Så længe firmaet ikke bruger open-source-software, har vi ikke en chance for at tjekke, om Google gør hvad det siger det gør… Og det kommer det aldrig til. Der er kun en løsning – lad være med at bruge dets løsninger.
Her er en guide:
https://tutanota.com/blog/posts/how-to-leave-google-gmail