Undgå høje vekselgebyrer på rejsen- Sådan gør du!

3 Min læsning

Vi skal til at se banker på en helt ny måde. Det mener Lunar Way, som er en dansk fin-tech virksomhed, der har udgivet en moderne banking-app. Transaktioner, kontoudtog og vigtigst af dem alle: gebyrer skal en tur gennem innovationsmaskinen. Alternativet til traditionelle banker er en 100% mobil løsning, og det betyder også, du kan slippe for gebyrer, når du rejser. 

På ferie uden gebyrer

På en ferie sidder pengene nok lidt løsere fast på kreditkortet end til hverdag. Sådan skal det være – du giver sig selv lov til at forkæle dig selv med en ekstra is, daglige restaurantbesøg, kolde drikke, måske lidt ekstra shoppingture og hvad der ellers kan få pulsen i bund og velværet i top.

Selvom du har givet dig selv lov til at slå gækken løs og ikke tænke over økonomien og det faretruende kontoudtog, så kan du godt få lidt af et chok, når du åbner netbank ugen efter ferien. Det hele er blevet lidt dyre end du regnede med. Det kan skyldes de “skjulte gebyrer”, der bliver lagt på kreditkorttransaktioner og hævning af kontanter. Disse “skjulte gebyrer” er næsten ikke til at komme udenom på ferien, og dog…

Danske Lunar Way vil gøre op med disse gebyrer og hele tanken om en traditionel bank.

En moderne banking-app

Kort fortalt er Lunar Way en banking-app, der udskiller sig fra mængden. App’en viser med moderne grafik balancen på kortet, ens forbrug, hvordan det går med opsparingen og præsenterer et overskueligt overblik over ens løbende transaktioner. Det er et frisk og tiltrængt alternativ til de traditionelle netbank-apps.

Som bruger af app’en kan du tilkøbe et Travel Card, som koster 299 kroner om året. Det kan bruges på udenlandsrejser – og det er med det i hånden, at du kan slippe for “de skjulte gebyrer”. Det er  gebyrer, som bliver lagt oveni prisen, uden at du ved det, når du trykker “godkend” på hæveautomaten eller på kreditkortmaskinen i det lokale supermarked. Der er oftest et fast gebyr på gennemsnitligt 50 kr. for at hæve penge og op til 2% for at benytte kreditkort hos købmanden eller på restauranten.

Måden Lunar Way har løst problemet er ved, at du som forbruger betaler varen med Travel Card’et i den lokale valuta i stedet for i danske kroner. Du veksler altså dine penge direkte igennem app’en til eksempelvis Euro, før du betaler for varen. Da pengene bliver hævet fra din konto i den lokale valuta, skal du derfor ikke betale det gebyr, som bankerne normalt tager for at omregne fra DKK til Euro.

Er Lunar Way det nye Mobile Pay?

Banker har eksisteret i flere hundrede år, og de ligner stort set stadig sig selv, men nu begynder der heldigvis at ske ændringer. Vi så det med Mobilepay, der fuldstændig har slået besværet ved at lægge ud for sine venner ihjel.

Man står aldrig længere i en situation, hvor man har været kålhøgen og lagt ud for en omgang sangria på La Rambla i Barcelona og aldrig får opkrævet de 43 kroner i blandede mønter, som ens syv venner skylder hver. Mobilepay har elimineret følelsen af at være smålig, når man beder sine venner tilbagebetale småbeløb.

Måske er de skjulte gebyrer det næste, der må lade livet. Lunar Way har lavet en udregning, der viser, at hvis du på en weekendtur i London hæver i alt fem gange med et totalt forbrug på 5.000 kr. på dit nuværende Mastercard, så ville du have sparet 340 kr. med et Travel Card.

I skrivende stund har app’en kun danske, norske og svenske kroner samt Euro og Pund, men de siger, at hvis du rejser i lande, der ikke bruger disse valutaer, så skal man slå app’en over på Euro for at undgå gebyrerne. De lover også, at der kommer flere andre valutaer i fremtiden. Kortet koster 299 kroner om året. Det kan købes, hvis man i forvejen bruger Lunar Way-app’en, som kan hentes her. Du kan også prøve deres online valutaberegner her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × five =

No Comments Yet.