Public service hvad er det for dig? Medierne i fremtiden

1 Min læsning

Jeg har fornøjelsen af at sidde med i Kulturministerens public service udvalg. Det betyder, at vi er en gruppe, som gennem en række møder skal drøfte betydningen og relevansen af samt mulighederne for public service i fremtiden. Vi kommer også til at afholde en høring, hvor vi skal lytte til andre forskellige stemmer i debatten.

I mit arbejde finder jeg det meget naturligt og relevant at inddrage de sociale medier og sørge for at der er en returvej, hvorfra jeg altid kan få indspark, vinkler og andre meninger end mine egne. Derfor vil jeg gerne åbne en kanal her, hvor jeg er nysgerrig på at høre alle mulige tanker om public service. Jeg vil gerne understrege, at posten her IKKE er på vegne af gruppen, men blot på egne vegne. Så hit me! Lad mig vide hvad du tænker! Fyld kommentarfeltet! Brug #publicservicedk på Twitter. 

Hvad er public service for dig?

Hvad er public service for Danmark?

Hvordan skal pengene forvaltes?

Hvordan har du det med licens?

Skal der public service på alle platforme eller kun på nogle?

Hvem skal levere public service?

Hvad er god public service?

Hvad får vi ud af public service?

Hvad ville der ske hvis vi ikke havde public service?

Hvordan ser du den danske mediefremtid?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − thirteen =

4 Comments
  • Efter min mening skal medier ikke være støttet af staten, hverken på den ene eller den anden måde.

    For det første så viser det sig gang på gang, at medier kan klare sig uden off kroner. Ja måske gør det ligefrem at det enkelte medier knokler lidt hårdere for at gøre deres produkt bedre, når de udelukkende er afhængige af kunderne.

    For det andet så vil der altid opstå den tvivl om det enkelte medie ligger under for politisk indflydelse (hvad noget kan tyde på):

    http://journalista.dk/?p=10215

    Og med nutidens mange muligheder for at starte elektroniske medier op uden (de store) penge, ja så er der ikke længere nogen undskyldning.

    Jamen hva så med de små områder som ikke er så interessant at dyrke for de store kommercielle medier? Jamen her må små medier træde til og så betales af de der interesserer sig for området. Sådan er det med alt andet her i livet.

    DR er et levn fra fortiden. Du vil kunne finde alt hvad DR producerer enten hos andre konkurrende tv-stationer, radio-stationer eller på nettet.

    Problemet med f.eks. mediestøtten er at politikerne ikke tør afskaffe den i frygt for pressen.

    Problemet med licensen er at folk er tvangsindlagt til at betale til et medie, som de måske ikke bruger. Det mindste man kunne gøre er at lade folk selv vælge. Og nej, at køre licensen over skatten er ikke et valg.

    God weekend

    Henrik Andersen
    Edtwodth.dk

  • Jan S
    april 27, 2015

    Public Service som DR praktiserer det, har været dødt længe.

    Den måde DR formidler Public Service på var egnet dengang der var monopol, og mange mennesker havde begrænset tilgang til information.
    De nicher DR stadig påstår de dækker……består af en tema weekend hver 10 weekend inden for netop den specifikke lille niche. Jeg er sikker på de mennesker der interesseret sig for denne specifikke niche ikke venter til hver 10 weekend, men er aktive på en række andre elektroniske medier.

    Ellers ser jeg ikke Morten Korch film hver weekend i de bedste sendetider som værende en del af DR’s Public service forpligtigelse.

    Så afskaf licensen.
    I dagens Danmark, tror jeg ikke en afskaffelse af Public Service vil ændre noget.

  • Jakob Schapira
    maj 12, 2015

    Nedenstående er udvidede tweets, så det fremstår muligvis en smule usammenhængende:

    Public service er at følge med den digitale udvikling. Forstår fx. ikke hvorfor politikerne vil slukke for FM-båndet til fordel for DAB+ i den nære fremtiden, når fremtiden tydeligvis er lytning on demand i form af online streaming og podcasts.

    Public service er, efter min mening, også at støtte niche-medier økonomisk. I dag kan internetradio ikke få økonomisk støtte fra Kulturstyrelsen, så forsøg på at oprette disse står selv med uoverskuelige udgifter til KODA og Gramex. Organisationer, der for øvrigt, heller ikke ligefrem fremmer lysten til at starte uafhængige medier med seriøs musikformidling som alternativ til DRs næsten monopol-agtige ageren.

    Pengene til public service skal forvaltes demokratisk. Hvis vi fortsat ønsker public service, så skal DRs monopol-tilstand ganske enkelt fjernes eller ihvertfald minimeres, så der kan opstå en fladere og mere demokratisk struktur.

    Alternative og uafhængige medier kan også forvalte public service-opgaver, særligt digitalt, hvor DR ikke bør få den nuværende massive støtte, der åbenlyst skævvrider konkurrencen til gene for andre og potentielle udbydere.

    Såfremt Danmark stadig ønsker at operere med public service-begrebet, skal det finde sted på samtlige platforme – både analog og digitalt, men det skal ske løsrevet fra DR.

    Den danske mediefremtid er utvivlsomt digital. Det er formålsløst at kæmpe mod udviklingen. Der er bedre idé og fremtid i at følge udviklingen tæt og justere behovet for public service regelmæssigt.