Overskud i hverdagen med 3 meditations-apps
De fleste af os har en meget travl hverdag, og stress er ved at blive en folkesygdom. Meditation er blevet et mere og mere populært redskab til at finde ro og fokus både hjemme og på arbejdspladsen. Men det er svært at sidde helt alene og meditere uden hjælp. Derfor har Elektronista fundet frem til tre meditations-apps, som har hver deres tilgang til, hvordan du skal meditere.
Headspace – lækker meditations-app med masser af muligheder
(Headspace fås til Android og iOS, du får en gratis basespakke og kan efterfølgende købe måneds eller års-abonnement)
Headspace er en virkelig lækkert produceret meditationsapp. Den er hyggelig at se på med et lækkert interface, figurer og farver.
Når du henter app’en bliver du først sendt igennem et 10-dages grundkursus i meditation. Her lærer du de mest basale elementer i mindfulness og får styr på åndedrættet, så du har et fundament til efterfølgende at vælge en af de mange temapakker, som Headspace byder på.
Hver pakke består af 30 dages meditationsøvelser, og hver pakke har en række videoer og små animationer, som bliver vist med nogle dages mellemrum, hvor du får præsenteret en masse ekstra viden om, hvordan en række belastninger som stress og angst kan påvirke dig psykisk.
Til hver pakke kan du vælge, hvor lang tid hver enkelt meditation skal vare. Har du travlt, kan du skrue ned til 10 minutter, og har du rigtig god tid, kan du vælge en 30-minutters meditation. Det gør det meget nemmere at finde tiden i hverdagen til at få mediteret.
Headspace er en super lækker app med et hav af pakker, øvelser og muligheder. Det er mediation-app’ens Rolls Royce.
TakeTime – mediter med åbne øjne
Mens de to andre meditation-apps i denne artikel arbejder med, at du lukker dine øjne under meditationen, skal du med app’en TakeTime holde dem åbne og kigge fast på skærmen. TakeTime bruger en helt anden meditationsform, som ikke rigtig læner sig op af de traditionelle mindfulness-værdier, men i stedet bringer dig i en trancelignende tilstand. I TakeTime kigger du på naturbilleder, som er koblet sammen med musik, og så sidder du ellers bare og kigger, lytter og slapper af.
Efter få minutter føles det som, når man sidder ude i naturen og fuldkommen zoner ud. Man går nærmest i et flowstadie og for en stund kobler hjernen helt og aldeles af. Musikken hjælper til at holde hjernen beskæftiget med at lytte, så man ikke begynder at tænke på tusinde andre ting og billederne holder en fokuseret og tilstede i oplevelsen.
TakeTime føles underligt og meget fjollet i starten, men efter få minutter begynder det faktisk at virke. Du zoner ud, og hjernen slår fra på en helt anden måde end ved traditionel mindfulness.
TakeTime-app’en kommer med en række af disse musik- og billedemeditationer og en enkelt guidet meditation. Men det er helt klart meditationen uden stemmer som er app’ens helt unikke kvalitet.
Meditér på dansk
(Mindfulness Appen DK fås til både iOS og Android til 16kr)
Hvis du gerne vil guides igennem dine meditationer med en dansk stemme, så hent Mindfulness App’en DK. App’en gør det nemmere for dig at slappe af, fordi du ikke skal koncentrere dig om at oversætte eller komme i tvivl om, du forstår en øvelse rigtigt.
Selve øvelserne er meget traditionel mindfulness med body scanning, åndedrætsfokus og de gængse øvelser. Dog forankres det hele med en klokke, der ringer, ligesom den danske tale kan gøre en stor forskel for mange. Mindfulness App’en DK gør også brug af meditationer med forskellige længder, så uanset om du har tre minutter eller en halv time, kan du få noget ud af den. En smart funktion er også muligheden for at blive påmindet dagligt om, at du skal huske at meditere.