Guide: 3 hurtige måder at få Wifi i haven

5 Min læsning

Uanset om det er fordi, du vil se Tour de France i hængekøjen eller holde havefest med Internet til alle, er der mange måder at få WiFi’et til at række i haven eller på altanen. Vi guider dig i tre niveauer, lige fra den store all-in løsning til det enkle, hjemmelavede alternativ.

Sommer betyder for de fleste, at der skal tilbringes en masse tid udenfor. Uanset om det er havearbejde, slænge sig i hængekøjen eller holde en god fest. Men hvad nu, hvis Internettet ikke når helt ud i haven? Der er intet så irriterende som udfald i forbindelsen, og uanset om det er fordi du har taget en højttaler med ud på terrassen eller prøver at se lidt Netflix i skyggen, kan en dårlig WiFi-forbindelse næsten (og så også kun næsten da) ødelægge sommeridyllen.

Vi har samlet tre forskellige måder, at få WiFi ud i haven, så du kan nyde solen og stadig gøre brug af din teknologi.

1. Det billige quick-fix til WiFi i haven

Den billige løsning på WiFi i haven er en simpel WiFi Extender som fx TP Link RE200, som du blot sætter i stikkontakten og så samles dit trådløse signal op og bliver sendt videre, så det kan række længere. Det kræver en smule arbejde med opsætningen, men det kan for de fleste være en nem og billig løsning.

Nøglen med en WiFi Extender er, at den er meget afhængig af at have et stærkt signal fra routeren, som den kan sende videre til dig. Derfor skal en WiFi Extender sættes tæt på din nuværende router, og det vil typisk være indenfor og ikke ude i haven. Derfor kan du med en WiFi Extender nok ikke nå ud i de fjerneste afkroge af haven, men hvis du bare skal have et signal ud af huset, kan det være den mest oplagte løsning.

Den er ikke smuk, men en WiFi Extender kan gøre meget for dit netvær

En WiFi Extender er en billig løsning til at udvide dit internet ud i haven (eller bare i døde zoner derhjemme). Der er dog begrænsninger, som kan give udfordringer med placering af enheden, og modsat de dyrere Mesh-Netværk løsninger, som beskrives længere herunder, er de ikke velegnede til at bygge et stort netværk. Men en billig WiFi Extender er dog ret ideel til at dække døde zoner eller lige nå ud til hængekøjen!

TP Link RE200 er set til 196kr

2. Kludetæppe-løsningen, der er pengene værd.

Hvis du vil gå all-in med din netværksløsning, så er der kun en vej frem: Et mesh netværk.

Det er den unægteligt bedste løsning, men det er også så afgjort den dyreste. Mesh-netværk fungerer som et kæmpestort kludetæppe, hvor du har én central router, der snakker med forskellige forbindelser rundt omkring i dit hjem. Tilsammen danner de ét kæmpe WiFi-tæppe, der dækker alle afkroge af huset.

De kører alle sammen på det samme netværk, deler samme hastighed og har det samme navn. Så dine devices skal aldrig gå fra “WiFi Stuen” til “WiFi Haven”, og du vil altid have det stærkeste signal i hjemmet. Lige nu er Netgears “Orbi”-netværk det absolut bedste, som penge kan skaffe.

Et mesh-netværk som Netgears “Orbi” er dyrt, men særdeles effektivt.

Orbi-systemet har en dedikeret udendørsmodel, der kan modstand alt regn og vand. Fordi mesh-netværker fungerer som ét netværk, og ikke bare en forlænger, får du fuld hastighed med dit udendørsnetværk.

Så hvis du har et skur eller en ydermur med adgang til strøm, og du vil have det bedste mod en lidt større investering, så er Netgears Orbi-system med et Outdoor-modul den ideelle løsning.

Orbi WiFi er set til 1316kr og Orbi Outdoor modulet er set til 2500 kr

3. Den fikse løsning: Byg billigt din egen WiFi Extender

Der er selvfølgelig også muligheden for at bygge din helt egen WiFi Extender. Hvis du har en gammel router liggende i en skuffe, så er dette den absolut billigste måde at få WiFi ud i haven.

Det kræver dog en smule håndarbejde, og du skal ind og rode i din gamle routers indstillinger. Nogle routere har en indbygget “WiFi Repeater” mulighed, og det gør arbejdet meget nemmere. Ved at sætte den funktion til, kan du hurtigt forvandle en gammel router til en WiFi Extender.

DD-WRT kræver en god eftermiddag at sætte sig ind i, men det er en smart måde at give sin gamle router et nyt liv.

Andre kræver dog en del mere arbejde og et godt drys nørderi og tålmodighed. Du kan for eksempel installere DD-WRT på din gamle router, som er bygget til at give gamle routere nye funktioner og nyt liv. Det virker på selv de ældre routere, så hvis du har en gammel kasseret router liggende, kan den få nyt liv som en WiFi Extender.

Tip: Sitet Lifehacker har en eminent guide til, hvordan du kommer hurtigt i gang med DD-WRT og giver din gamle router nyt liv.

Tjek forbindelsen: Hvor godt er mit WiFi derhjemme?

Er du i tvivl om dit hjem har brug for højere signalstyrke? Så kan du hente appen WiFi Analyzer til iOS og Android. Den viser dig, hvor mange WiFi signaler der er i dit hjem, og hvor stærke de er. På den måde kan også teste hvor de såkaldte døde zoner er og finde ud af, hvor du får mest muligt af at placere enten din WiFi Extender eller et Mesh-netværk.

Flere problemer med nettet? Læs vores guide til stærkt wifi i hele boligen her.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five + 16 =

1 Comment
  • Jonas Hansen
    august 9, 2019

    Super fed artikel. Dejlig forståelig og meget letfordøjelig. Jeg har lyst til at gå med mulighed 3, men ender nok 1’eren ;P