Elektronista Shownotes#359 – Digital frontrunners og 7 food trucks
Guitaren er pakket væk og trommesættet stillet over i hjørnet. I denne uge myldrer det på spillestedet Vega i stedet ind med de hotte nye start ups. Dem som drømmer om at blive unicorns, og dem der allerede har lavet både deres første og anden exit og proppet millionerne i lommen. Her samles de danske Digital Frontrunners. Dem som er blandt de bedste i verden, når det gælder teknologien bag computerspil, dem der er førende i robotics, fintech, edtech og foodtech. De klogeste, de hurtigste, dem der kender magten og dem der bare er gode til at være lige der, hvor det sker. Investorerne, forskerne, de internationale talere og techpressen. Digital Hub Denmark er kommet på finansloven og Digital frontrunner konferencen er initiativets kick start.
Lyt til programmet eller abonner på Elektronista i din yndlings podcast-app
Shownotes
Digital frontrunners er startet af Digital Hub Denmark,en organisation, der har til formål at fremme udviklingen af danske digitale virksomheder og herunder et mål om at skabe flere jobs.
Tim Frank Andersen er Chief Digital Officer hos Charlie Tango, et bureau der arbejder med digitaliseringskoncepter og kreativitet.
En unicorn er betegnelsen for et start-up, der har en valuering på en milliard dollars eller derover. Tim Frank Andersen nævner virksomhederne Zendesk, Unity, Trustpilot som danske start-ups, der enten er unicorns eller i hvert fald er tæt på.
Edtech er kort for educational technology, altså teknologi specifikt til udannelsesområdet
Agrotech er kort for agricultural technology, altså teknologi specifikt til landbrugsområdet.
Connected cows er et begreb, der beskriver, hvordan Internet of Things og den generelle, rivende teknologiske udvikling ikke blot er noget, der påvirker et kabel eller et ændrer på et eller andet abstrakt antal bytes inde i en sort boks, kun en elektriker piller ved. Det påvirker hele vores helt almindelige verden, selv køerne på marken og den måde, vi pludselig kan analysere deres bevægelse på og betydningen det får, for den produktionen af kød og mejeriprodukter, vi forbruger så meget af.
Camilla Rygaard-Hjalsted er CEO for Digtial Hub Denmark. Du kan læse mere om Camillas rolle i spidsen for Digital Hub Denmark hos Erhvervsstyrelsen her.
Formålet med Digital Hub Denmark, der er finansieret både af den danske stat og af private, er at fremme den danske, digitale talentudvikling samt tiltrække talent fra udlandet til Danmark.
Danmark er nr. tre på listen over steder i verden, det er nemt at starte en virksomhed.
I programmet hører man en lydbid af Mo Gowdats session. Mo Gawdat er stifter af bevægelsen #onebillionhappy og tidligere Chief Business Officer hos Google X, som er Googles innovationsafdeling.
Carly Kind er direktør for det engelske Ada Lovelace Institute. Instituttet arbejder med dataetik og har til formål at sørge for at kunstig intelligens og nye teknologier hele tiden skaber værdi for helt almindelige mennesker.
Du kan læse mere om Ada Lovelace, som instituttet er opkaldt efter, der skrev algoritmen til den første computer, her.
Mckinsey & Company er et af verdens største konsulenthuse og står bag en stor rapport om brug af kunstig intelligens i Norden og dennes effekt på arbejdspladser. Jens Riis Andersen er partner hos Mckinsey & Company i Danmark og har præsenteret rapportens centrale resultater på Digital frontrunner-konferencen.
Maria Flybjerg Bo har været iværksætter siden hun var 16 år, hvor hun har opbygget og solgt forskellige virksomheder. Hun står blandt andet bag appen Spenderlog, der giver forbrugeren et fuldt, detaljeret overblik over hvad man bruger sine penge på. Hun står også bag den helt nye app CO2 Food, som viser, hvor meget din mælk udleder af CO2 ift. fx dine tomater. Du kan følge Maria Flyvbjerg Bo på Twitter.
Danmark er frontløbere indenfor digitale kvitteringer. Hos den danske regnskabsservice Dinero kan du fx scanne din kvittering via din smartphone, og så går tjenesten selv i gang med at tilføje de tilgængelige oplysninger til dit regnskab.