Gæster i Elektronista Podcast: Disse apps elsker vi!

5 Min læsning

Elektronistas podcast er en evig kilde til inspiration ind i tech’ens verden. Et af programmets (næsten) faste punkter er appbefalinger fra gæsterne, hvor både nye, men også ældre apps trækkes frem, udfra kriteriet, at de gør gæsternes liv lidt lettere, sjovere, mere organiseret eller noget helt fjerde.

Du finder altid appbefalingerne i podcastens shownotes, men vi vil gerne yde den service til vores læsere at samle appbefalingerne fra foregående måned i én artikel. Her får du appbefalingerne fra januar 2019:

Woebot (fra Woebot Labs Inc.)

 Woebot er din egen personlige assistent, der sørger for at du tager godt hånd om dig selv. Woebot hjælper dig – via AI – med at tænke løsninger til de ting, du møder i livet – ved hjælp af kognitiv terapi. Woebot hjælper dig også med at håndtere stress, og at du kan få et bedre liv. Med andre ord, så er Woebot en AI-assistent, der hjælper med at holde humøret højt.

Woebot fås til både iOS og Android.

Anbefalet af Louise Opprud Jakobsen i podcast #330

 

Skærmtid (fra Apple)

Skærmtid – en ny funktion i iOS 12 – fortæller dig, hvor meget tid du og dine børn bruger på apps, websteder og meget mere. På den måde kan du tage beslutninger på et mere oplyst grundlag om, hvordan du bruger dine enheder, og eventuelt indstille grænser på egne eller dine børns enheder.

App’en er udviklet af Apple, og fås derfor kun til iOS. Dog findes tilsvarende app via Google, hvor Family Link kan tilsvarende.

Anbefalet af AI-ekspert Thomas Terney i podcast #330

 

 

Things (fra Cultured Code)

App, der samler din kalender, checklister, to-do og meget andet i én app. App’en / programmet fås til både iOS (iPhone og iPad) samt til Mac, hvilket giver mulighed for synkronisering på alle devices. Til iOS koster app’en 89 kroner.

For nuværende udbydes Things ikke til Android.

Anbefalet af Rasmus Kolbe aka Lakserytteren i podcast #331

 

Videolab (fra JKdesyns )

Videolab er en video redigeringsapp, der lader dig redigere og dele dine videoer. Du har via app’en bl.a. mulighed for at trimme din video, flette/sammensætte videoer, optage voiceovers, tilføje musik og/eller lydeffekter, billedtekster og animerede titler. Derudover har du mulighed for at lave slow motion, benytte diverse filtre og overgange og meget meget andet.

For nuværende udbydes Videolab ikke til Android.

Anbefalet af Rasmus Kolbe aka Lakserytteren i podcast #331

 

ReplyASAP (fra Nick Herbert )

Oplever du til tider at modtageren af dine sms’er ikke svarer dig, så er ReplyASAP måske en mulig løsning til dig. Når du sender en besked, så vil den vise sig på modtagerens telefon (der selvfølgelig også har app’en installeret) uanset hvad de laver – og vil afspille en lyd, indtil de reagerer på beskeden – selv hvis telefonen er på lydløs. Når beskeden er læst vil du, som afsender, modtage en notifikation og samtidig få oplyst, hvor modtageren befinder sig.

For nuværende udbydes ReplyASAP ikke til iOS.

Anbefalet af Christiane Vejlø i podcast #331. Læs evt. også Christiane Vejløs artikel om app’en

 

MemoClock (fra MemoClock)

Dårlig hukommelse? Svækket tidsopfattelse? MemoClock kan hjælpe! MemoClock forvandler enhver tablet til et stort ur, du kan sende påmindelser til.

MemoClock fungerer ved at app’en installeres på to enheder – den ene vil herefter vise beskederne, og den anden vil fungere som hjælperens system.

Modtagerens enhed vil vise et ur – enten klassisk eller eks. som tekstbeskeder “Nu er det onsdag morgen”, hvis brugeren bedre forstår det.  Systemet kan eks. bruges til demente og deres familier.

App’en findes i en gratis udgave indeholdende de basale funktioner – tidsvisning og beskeder – og i en premium (29 kr/måned) hvor der bl.a. er mulighed for billedalbums, tidsinstillede beskeder m.m.

App’en fås både til iOS og Android.

Anbefalet af Christiane Vejlø i podcast #331

 

Windfinder (fra Windfinder)

Vind, vejr og bølger til surfere, sejlere, kitesurfere og windsurfere (og alle de andre). Med adgang til bl.a. 21.000 vejrstationer kan du via Windfinder få vejr- og vindusigter for de næste 3 til 10 dage, og dermed lægge et solidt fundament til din planlægning af, hvor din næste vind-afhængige tur skal gå til.

Windfinder findes i to udgaver en gratis (med reklamer) og en Pro til 45 kr.  Og Windfinder findes i både Apple Store og Google Play.

Anbefalet af Mads Christensen i podcast #332

 

Tabs (fra Ultimate Guitar)

Få fingrene i verdens største katalog af noder til guitar, bass og ukulele samt de tilhørende tekster, så du til enhver tid kan lære at spille (og synge) din yndlingssang. Med et katalog på mere end 1,1 mio. sange, så er der ikke længere en undskyldning for ikke at lære netop din yndlingssang…

Tabs fås til både iOS og Android.

Anbefalet af Mads Christensen i podcast #332

 

Harry’s Laptimer (fra Harald Schlangmann)

Hvis ikke du har det registreret i Harry’s Laptimer, så har det ikke fundet sted! Så kort kan det siges om den app, der bruges til at registrere racer-tider fra alverdens racer-baner. Afhængig af app-versionen, der benyttes, så er de tilgængelige funktioner: tidstagning, prognose på runde-tider, video-optagelser, visning af køre-kammeraterne, real tids opdateringer samt udvidet data-analyser… samt adgang til mere end 1.000 baner over hele verden.

Harry’s Laptimer findes i fire udgaver – Rookie, Petrolhead, Togo og Grand Prix. Med undtagelse af Togo-versionen, så findes alle apps i både Apple Store og Google Play. Togo findes kun til iOS.

Anbefalet af Mads Christensen i podcast #332

 

Snakken i studiet var så lystig i podcast #333 med Soulaima Gourani og i podcast #334 med Nicolai Sonne, at der desværre ikke blev tid til appbefalinger fra de to.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + 17 =

No Comments Yet.