ELEKTRONISTA PODCAST #17 EBOGENS FREMTID
Hvordan bliver fremtidens måde at skrive og læse bøger på? Hele bogsamlinger kan allerede nu være på en ebogslæser på størrelse med en enkelt bog. Det gør det noget mere behageligt at slæbe trilogier til hele ferien med i kufferten. Men de digitale platforme skaber også nogle andre muligheder for de forfattere som skriver bøgerne. Christiane Vejlø taler digital litteratur med forfatter Merete Pryds Helle og ekspert i digitale bøger Berit Lund fra Booksnob. Vi har lagt de bedste links fra programmet ind herunder. Du kan lytte direkte til programmet her eller hoppe på podcasten her.
For køb af danske e-bøger:
Anbefalede Bog-apps: (i Apps Store)
.
Apps til at læse e-bøger med:
Kindle (til smartphone og tablets men kun til Kindle e-bøger, som ikke er på dansk)
Bluefire (for Android og Apple, kan håndtere DRM beskyttede e-bøger fra eReolen)
Aldiko (til Android, kan håndtere DRM beskyttede e-bøger f.eks. fra eReolen)
MartinDK
februar 26, 2012Hvis man har lyst til selv at lege med “digital litteratur”, eller hvad man nu vil kalde det, kan jeg anbefale “Distro” (iOS + Android), som er et gratis magasin med nyheder om digi-digi og hardware.
Empire, et filmblad, laver vist nok også apps/ebøger til iOS – men de er ikke gratis.
Og lige et par tips:
> “FBReader” (Windows, Android): God og hurtig ebogslæser. Understøtter bl.a. .mobi og .epub. Største mangel er, at den ikke har 2-page layout i landscape mode – men det er på deres “short list” (siger de selv på Twitter) – indtil da kan man bruge “Coolreader” på Android, som kan customizes i hoved og r*v.
> “Grabmybooks” (Firefox addon): Lader dig gemme hjemmesider som .epub, så de kan fragtes over på din ebogslæser til senere fortæring. Er ret beset overflødig, hvis man har en tablet med “Read It Later”-append
installeret – men hvis ikke, er den ret smart.
> “Sigil” og “Calibre” (Windows m.fl.?): Lader dig forfatte og konvertere ebøger.
I programmet nævner i Apple’s iBooks. Der har været nogle kontroverser omkrings EULAen, der i ekstrem grad tvinger forfatteren til at afgive kontrol – måske i en sådan grad, at EULAen er ugyldig. Hvis jeg var forfatter, ville jeg nok sørge for lige at få læst op på de problemer inden jeg gav mig til at benytte iBooks.
Jette Fog
juni 28, 2013Det passer ikke, at Kindlerne kun er til amerikanske/engelske bøger købt på Amazon. Med ringe besvær og et lille snildt program – gå ind til BookSnob og se hvordan – kan man downloade og læse danske bøger på Kindle.