The Last of Us- bedste spil til serie nogensinde?

4 Min læsning

Vi tager dig på en tur gennem nogle andre ganske succesfulde projekter, og så selvfølgelig også nogle rigtig forfærdelige forsøg på, at forvandle de digitale verdener til tv-serier.

Halo – en dyr og blandet fornøjelse

Microsoft har forsøgt at forvandle deres superpopulære Halo-serie til en film eller tv-serie i mere end ti år, og sidste år lykkedes det endelig med tv-serien ‘Halo’. Produktionsselskabet bag serien, Paramount, har meldt at det var en stor nok succes til, at de nu arbejder på en anden sæson. Også selvom at serien hverken blev taget godt imod af kritikere eller fans.

Særligt de sidste er vrede over, at tv-serien hverken følger spillene eller de mange Halo-bøger, men i stedet vælger at foregår separat fra den etablerede historie med nye karakterer og plottråde, der skiller sig markant ud fra den originale serie. Det har blandt andet betydet at en meget omdiskuteret sexscene i tv-serien fik fans helt op i det røde felt.

Halo kan ses på Paramount+ og sæson to starter optagelserne i år.

30 år gammel spilserie får nyt liv som succesfuld tv-serie

I den mere succesfulde ende af skalaen finder vi ‘Castlevania’ Netflix. Serien er en animeret fortolkning af spilserien af samme navn, om den vampyrjagende Belmont-familie, der forsøger at dræbe Dracula og forhindre at verden bliver oversvømmet af vampyrer.

Netflix serien tager udgangspunkt i kildematerialet, og den centrale konflikt mellem Dracula og Belmont-familien, men går sine egne veje på en måde der har fået både kritikere og fans til at rose serierne. Succesen som Netflix-serien har fået, har ført ‘Castlevania’ ud af glemmebogen, og genoplivet kærligheden til den 30-år gamle spilserie. Så meget at det faktisk rygtes, at der nu bliver lavet et helt nyt ‘Castlevania’ spil for første gang siden 2014

Castlevania kan ses på Netflix, og hvis du bliver bidt af serien arbejder Netflix på flere Castlevania-projekter lige nu.

Så ringe, at Netflix droppede serien efter 90 dage

I den helt katastrofale ende af spil-til-tv oversættelser finder vi ‘Resident Evil’ fra 2022. Fans af gyserspil vil uden tvivl genkende navnet fra et af de spil, der grundlagde hele horror-genren og siden den første udgivelse i 1996 har ‘Resident Evil’ været synonym med uhygge, zombier og onde medicinalvirksomheder.

Derfor var det åbenlyst at lave en tv-serie baseret på den enormt populære spilserie (foruden de rigtig mange Resident Evil film der har haft moderat succes siden 2002). Tv-serien på Netflix fulgte den notorisk onde medicinalvirksomhed Umbrella i dens jagt på, at skabe menneskelige supersoldater og selvfølgelig forårsager verdens undergang ved i stedet at opfinde zombier.

https://youtu.be/2tb9ENbFWvQ

Serien blev mildest talt ikke taget godt imod af kritikere, og fans var frustrerede over at serien hverken fulgte det originale plot fra spillene, eller forsøgte at gøre noget interessant med dets kreative tilgang til kildematrialet. Serien nåede at være på Netflix i 90 dage før, at beskeden kom ud at der ikke ville komme flere afsnit i serien.

‘Mythic Quest’ handler om at lave et computerspil, og er faktisk fremragende

Og trænger du til en god tv-serie, der ikke er så voldsomt deprimerende som ‘The Last of Us’, så er drama-komedien ‘Mythic Quest’ det absolut bedste bud. Det er ikke en serie baseret på et computerspil, men i stedet en kærlig sartirisk serie om det, at lave computerspil.

Serien er blevet skabt i samarbejde med spilfirmaet Ubisoft (kendt fra Assassins Creed, Just Dance og The Division), som konsulterede på projektet og har givet serien et fundament af troværdighed når hverdagen i et spilstudie skal skildres.

Mythic Quest kan ses på Apple TV+ og er i sin tredje sæson med en fjerde på vej.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − eight =

No Comments Yet.