Podcast #270 Iværksætterpanelets anbefalinger- og noget om en sølvpapirshat et vist sted
Hvad stopper Danmark fra at ligge helt i front som iværksætternation? Det har et iværksætterpanel forholdt sig til og nu ligger rapporten klar. Iværksætterpanelet mener, at det skal være nemmere for helt almindelige mennesker at investere i start-ups, og så skal det også være nemmere at aflønne medarbejdere i medarbejderaktier. Iværksætterpanelet består af nogle af landets mest succesfulde iværksættere. Det er med andre ord folk, der har jord under neglene, der har lavet anbefalinger til regeringen. Hør hovedpunkterne i den nye rapport i programmet med to af iværksætterne bag. Og så har vi også løsningen til dem, der har noia over at have telefonen tæt på forplantningsorganerne. Ugens gæster er Iværksætterpanelets formand Tommy Ahlers og paneldeltager Jakob Jønck. Din vært er @christianevejlo.
Lyt til programmet her eller abonner på Elektronista i din yndlingspodcast-app.
Ugens gæster
Tommy Ahlers: Manden bag bl.a. start-ups som ZYB og Podio og kendt fra iværksætterprogrammet ’Løvens hule’ på DR1.
Jakob Jønck: Medstifter af maduniverset Simple Feast, fitness appsene Endomondo og My fitness pal.
Iværksætterpanelet
Iværksætterpanelets rapport og anbefalinger
Uddrag af anbefalinger
Vedr. kapital – Løsningsforslag:
Gør det til folkeeje at investere i danske vækstvirksomheder og at tage en risiko på vegne af nye selskaber ved at:
– Give fradrag for investeringer i nye virksomheder
– Bringe aktieskatten ned på niveau med de andre nordiske lande
– Indføre en aktiesparekonto
Få danskernes pensionsopsparing til i større grad at skabe mere holistisk økonomisk værdi for danskerne ved også at skabe nye arbejdspladser via investeringer i nye danske virksomheder.
Vedr. talent – Løsningsforslag:
– Gør det lettest muligt for danske startups at ansætte talenter, også når de kommer fra udlandet, herunder IT-medarbejdere og ingeniører, på
– sædvanlige “startup-vilkår” i Danmark, der typisk indebærer en lavere almindelig løn end i etablerede selskaber, men kombineret med
– Gør det lettere at dele ejerskab af virksomheden med medarbejderw
– Simplificer lovgivningen for medarbejderaktier og tegningsrettigheder, og dermed for uddeling af medejerskab, så den passer bedre til startups ved at skabe fuld aftalefrihed.
– Lad alle medarbejderaktier og tegningsrettigheder blive beskattet som aktieindkomst i selskaber, der på tildelingstidspunktet har under 250 medarbejdere, og beskat aldrig før realisering af endelig gevinst.
Vedr. kultur og regulering – Løsningsforslag:
– Skab opdateret og progressiv regulering inden for nye teknologier. Der skal sikres færre administrative barrierer for udvikling af nye, innovative forretningsidéer og hurtigere afklaring af, om en given idé er eller kan lovliggøres.
– Gør offentlige udbud og innovationspartnerskaber mere tilgængelige for mindre virksomheder. Der skal skabes en bedre økonomisk incitamentsstruktur for offentlige ordregivere, som indgår samarbejder med små, innovative leverandører.
– Gør offentlig forskning mere tilgængelig for iværksættere ved at sikre en bedre videnspredning fra universiteter til virksomheder. Der skal være en lettere og mere simpel adgang til at kommercialisere viden, hvilket vil betyde, at en større del af forskningsresultaterne kan bringes i anvendelse i dansk erhvervsliv, herunder ikke mindst i iværksættervirksomhederne.
Erhvervsministeren rejser til Israel for at øge samarbejdet inden for iværksætteri og life science
Iværksætterhistorien i Danmark
Virksomheder der flytter ud
Mere start-up snak og disruptionråd
Fik du hørt PODCAST #266 AUGMENTED REALITY KRIG MELLEM APPLE OG ANDROID, hvor initiativtager og iværksætter Thomas Madsen-Mygdal gæstede studiet?
Hvad skal Disruptionrådet og hvad kaster Vejlø i puljen?
Børsens disruptionpanel: Opinion – Børsen
Tech news
Drama på twitter!
Antallet af tegn er blevet sat op til 280 fra 140. Og det er der delte meninger om….
Ny underbuks beskytter mænds testikler og sædkvalitet
Spartan boxer shorts beskytter angiveligt mod elektromagnetisk stråling. Teknologien bag tager faktisk udgangspunkt i fænomentet Faraday Cage helt tilbage fra 1836. Opdaget af Michael Faraday. Det er helt konkret en slags net af ledende materialer, som blokkerer det elektromagteniske felt og derfor beskytter, hvad der ligger bag. I dette tilfælde: Ja – testikler.
Dubai har NU selvflyvende persondroner
Hvis alt går som planlagt kan man tage en drone taxi i 2022.
Anbefalinger og appbefalinger
Christiane Vejlø anbefaler mediet: Ingeniøren: Nyheder om teknologi og naturvidenskab
Følg med på Twitter: Ingeniøren (@ingdk)
Klatreklub hjælper ingeniører med flugtsikring af nyt psykiatrisk hospital
Jakob Jønck anbefaler meditationsappen: Headspace