Husker du (data)beskyttelse?

3 Min læsning

Vi gider ikke betale sikkerhedsfirmaer for en antivirus-løsning, der beskytter vores data. Men vi vil gerne betale en kriminel for at frigive vores data, hvis de først er frarøvet os. Det viser en ny undersøgelse. Forholder dig til beskyttelsen af dit digitale liv? Er du sikker?

Du ved ikke, hvad du har, før du har mistet det

Sådan er det også med din data. De cyberkriminelle har uhyggeligt gode kår i Danmark. Vi forstår nemlig ikke værdien af vores data i tide. Vi betaler hellere for, at kriminelle leverer vores data tilbage, end vi vil betale for at holde vores personlige data sikre. Det afslører en ny undersøgelse foretaget af sikkerhedsfirmaet Kaspersky.

Selv om du risicikerer at skulle have den store pengepung frem, og selv om 48% af os i følge undersøgelsen ville blive kede af det eller ligefrem gå i panik, hvis vi mister vores personlige data, er det kun 13,4% af os, der er villige til at betale 223 kr. om måneden for en antivirus-løsning.

Derimod er hele 46% af os villige til at betale 223 kr. eller mere for at få data tilbage fra en it-kriminel. Men bør vi ikke hellere udvikle et værn mod de kriminelle ved at beskytte vores digitale liv i stedet for at støtte en kriminel forretningsmodel?

Illustration: Kaspersky

Hvilken data er du mest bekymret for at miste?

Har du feriebilleder, kontaktinformationer eller private samtaler liggende på sociale medier? Og bruger du digitale tjenester og devices, der kræver bankinformationer og personfølsomme data, fx som cpr-nr. eller kreditkortoplysninger? Svaret er sikkert ja.

Kaspersky har også taget temperaturen på vores bekymringer, når udsigten til at miste vores finansielle data eller sociale liv er på spil. Og i følge undersøgelsen er der forskel på, hvilken generation du tilhører, og hvilke data, du er mest bekymret for at miste.

Er du ung, så er du mest bekymret for at miste dine login-informationer til sociale medier. Dobbelt så mange af de unge mellem 16 til 24-år bekymrer sig for at miste deres identitet på sociale medier i forhold til de 45- til 54-årige. Til gengæld bekymrer de unge sig mindre over udsigten til at miste deres finansielle data.

Er du derimod mellem 45 og 54 år gammel, så er du mere tilbøjelig til at anse dine bankinformationer som de mest værdifulde.

Beskytter du dig mod de kriminelles klør?

Undersøgelsen afslører også, at kun 66% af os danskere ejer en bærbar med et antivirusprogram installeret. Det vil sige, at du uden en antivirus-løsning er i fare for at blive offer for hackerangreb eller online-svindel i takt med stigningen af ransomware-angreb og cyberkrimminalitet.

Det kan være svært at finde hoved og hale i. Men der er faktisk noget, du kan gøre for at beskytte dig, selvom du ikke ønsker at betale for en sikkerhedsservice, men heller ikke ønsker at ende i de kriminelles klør. Du kan og bør nemlig som minimum tage kontrollen over dit digitale liv med et gratis antivirusprogram.

Artikelserien "Er du sikker?" er sponsoreret af Kaspersky

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − 11 =

No Comments Yet.