Her er de 3 hotteste spil lige nu

7 Min læsning

Har du styr på, hvad der rør sig på spilmarkedet? Vi guider dig med de tre absolut bedste spil, du kan spille lige her og nu.

Drager, magi og et af årets sværeste spil

(Dark Souls 2: Scholar of the First Sin fås til Playstation 4 og Xbox One)

tumblr_nfknl8xb6A1tw7l9eo7_1280

Det er ikke specielt lang tid siden, at Dark Souls 2 gjorde dets ankomst i danske butikker. Spillet blev hyldet for dets hårde, men fair, sværhedsgrad, og for mange vakte det minder om de gamle dage, hvor spil var langt mere krævende og udfordrende, end de er i dag. Blandingen af de to elementer har gjort, at Dark Souls-serien haft enorm succes, da det taler til alle, der er blevet mætte af nutidens spildesign, og savner noget der er tættere på barndommens blod, sved og tårer.

Oprindeligt udkom Dark Souls 2 kun til de gamle Xbox 360 og Playstation 3-konsoller. Men med denne nye udgivelse, Scholar of The First Sin, er de to nye maskiner (Xbox One og Playstation 4) også inkluderet. Genudgivelsen betyder ikke bare muligheden for at udnytte de nye maskiners kraftigere teknologi til bedre grafik, for Scholar of The First Sin er en raffineret udgave af det originale spil. Der er mere tale p, en 2.0 udgave af spillet end bare en pæn genudgivelse.

DSII-Scholar-of-the-First-Sin-Three

Folkene bag Scholar of The First Sin har gjort et stort stykke arbejde i at vende hele spillet på hovedet. Fjender, som du først så hen imod slutningen af spillet, optræder nu i de første par timer, og har du allerede gennemspillet Dark Souls 2, er det noget af et chok, når du løber rundt om et hjørne, hvor der plejer at være helt tomt. Men i denne nye udgave er fjenderne proppet ind helt nye steder, og det giver en masse nye strategiske udfordringer og måder at håndtere spillets mange kampsituationer.

For helt nye spillere betyder det et spil, hvor sværhedskurven er glattet mere ud. Der er en naturlig stigning af udfordringer igennem spillet, hvor den originale udgave havde en tendens til at se nogle eksplosive stigninger af sværhedsgraden fremfor en gradvis stigning. Det gør at spillet er langt mere overkommeligt, og ikke mindst sjovere at spille. Du kommer stadigvæk til at dø en hel del gange i Dark Souls 2, men graden af udfordringer føles mere fornuftig, imens du udforsker dets enorme verden.

Selve spillet og dets kerne fremstår uberørt i Scholar of The First Sin. Der er stadig tale om et spil, hvor det gælder om at holde skjoldet hævet mere eller mindre konstant af frygt for, hvad der gemmer sig rundt om hjørnet, eller i den mørke krog af rummet, du ikke har udforsket endnu. Det er et spil, som starter ud med at kræve din fulde opmærksomhed, og forlanger den samme opmærksomhed hele vejen igennem.

Dette gør sig også gældende når du skal kæmpe imod alt fra drager til soldater eller monstre. Skjoldet skal holdes hævet, og du skal være klar til at være defensiv, indtil du ser den nødvendige åbning i modstanderens forsvar. Og her kan du variere din stil og tilgang til de forskellige kampsituationer ved at vælge forskellige våben, som giver adgang til forskellige angreb og nye taktiske muligheder. Men eventyret slutter ikke med Dark Souls 2, for Scholar of The First Sin kommer også med tre udvidelser til spillet, som har været udgivet henover det seneste år til de gamle maskiner. Disse tre udvidelser besidder noget af det ypperste spildesign set i serien – med fælder og fjender, der overgår det du ser i originalspillet; og alene de tre udvidelser retfærdiggør investering i dette spil. Du får rigeligt med underholdning for pengene.

dark_souls_ii_by_endless_1-d775bdu

Dark Souls 2: Scholar of The First Sin er et meget anderledes spil end originalen, og har du endnu ikke haft chancen for at dykke ned i fænomenet Dark Souls, bør du kigge nærmere på denne definitive Dark Souls 2 oplevelse.

Elektronista anbefaler til:
– Fans af Dark Souls, og dig der har mod på et oprigtigt udfordrende spil.

Mere end bare årets mest blodige spil

(Mortal Kombat X fås til Xbox One, Playstation 4 og PC)

MKX_Kunglao_Kano.0

Mortal Kombat-serien er nok bedst kendt for dets ekstreme grad af vold siden det første spil så dagens lys tilbage i 1992. Siden da har formlen været mere eller mindre uændret: Du kæmper mod en anden modstander og vinderen af kampen får lov til at udføre en Fatality. En slags super ydmygende (og sindssygt voldelig) sejrsrunde overfor en modstander, du allerede har besejret.

Og ja. Det nyeste spil i serien, Mortal Kombat X, er også voldeligt. Det er faktisk ekstremt voldeligt. Men bag de blodige legemer og nærmest komiske grader af vold, gemmer der sig et kampspil med en dybde og strategi, der gør det til meget mere end bare et volds-teater. For hver enkelt person har dets eget arsenal af forskellige angreb og stilarter, som gør at der skal lægges en ny strategi afhængig af hvem du kæmper imod. Nogle af personerne har angreb der primært går efter dine ben, mens andre holder sig til den øvre del af kroppen, og det giver spillet en masse taktisk dybde i forhold til hvordan du vælger at forsvare og angribe under de intense kampe.

Men udover at kæmpe mod en anden modstander enten offline eller online, har Mortal Kombat X også en lang og involveret historiedel. Typisk har kampspil haft en meget skrabet historiedel, der altid har bestået af, at du kæmper mod en række modstandere, en efter den anden, og når den sidste i rækken er besejret, bliver du belønnet med en kort og intetsigende videosekvens, som giver et kort indblik i personens liv. Sådan har det været i stort set alle kampspil siden 90’erne, men med Mortal Kombat X er det langt mere involveret end det. Du spiller som stort set alle de forskellige personer i spillet, når du følger deres udfoldelser i jordens kamp mod Netherworld, som truer med at invadere os med dæmoner og andet farligt fra undergrunden.

Det giver spillet så meget mere personlighed. Hver enkelt figur har pludselig forhold til hinanden, og at blive udsat for en lang historie, der involverer hele persongalleriet, giver også et grundlæggende kendskab til alle de forskellige personer i spillet, deres evner og svagheder. Noget du kan kan tage med dig ind i spillets dybe online-del, hvor du vælger en fraktion at være en del af, og skal kæmpe mod andre fraktioner online. Her kommer al viden og hurtige reaktionsevner til gode, for det gælder om at tæske din modstander så meget som du kan komme til.

Mortal Kombat X er ekstremt voldeligt. Det er The Muppets med blod, men bag det overdrevne og brutale gemmer der sig et kampspil, som er ganske lettilgængeligt og har en masse dybde der gør, at det er et spil der virkelig får liv, når du tager det online eller tager en god duel henover sofaen. Savner du et kampspil, der er lettilgængeligt og lidt anderledes, er Mortal Kombat X et spil, du bør kigge nærmere på.

Elektronista anbefaler til:
– Alle med hang til kampsspil, hvor du kan rive armene af din modstander.

Moderne rollespilsklassiker får nyt liv i lommeformat

(Xenoblade Chronicles 3D fås kun til New Nintendo 3DS)

Xenoblade Chronicles

Xenoblade Chronicles udkom oprindeligt tilbage i 2011 på den gamle Nintendo Wii-maskine. Spillet kom på markedet meget sent i maskinens levetid, og selvom det blev hyldet af kritikere og fans som et fantastisk spil, og et frisk pust i rollespilsgenren, blev spillet overset af markedet. Måske mest af alt på grund af manglende markedsføring fra Nintendo, og at spillet udkom på et tidspunkt i Wii’s levetid hvor markedets opmærksomhed var flyttet mod nye græsgange.

Review-Xenoblade-Chronicles-3D-Best-Japanese-RPG

Det har betydet, at Xenoblade Chronicles har været nærmest umuligt at finde i butikkerne. Spillet koster mere end dobbelt dets markedsværdi på eBay. Det er en moderne klassiker, som ingen kommer til at spille. Lige indtil nu. Xenoblade Chronicles bliver nu genudgivet i håndholdt format på den helt nye New Nintendo 3DS, og her kan Nintendos hemmelige klassiker få helt nyt liv.

Xenoblade Chronicles 3D er præcis det samme spil som udkom tilbage i 2011. Der er ikke pillet ved det mindste, og selvom det kan lyde lidt negativt, så er det faktisk en enormt stor ros. Eventyret om sværdet Monado og de to folkefærd, som lever på skuldrene af afdøde kæmper, er stadigvæk en fascinerende fortælling, som er omkranset af et vanvittigt sjovt og underholdende spil.

Xenoblade-004

En stor del af det som gør Xenoblade sjovt er dets kampsystem, som modsat stort set alle andre spil i samme genre ikke er turbaseret. I stedet læner det sig mere op af actionspil, hvor du og dit hold løber rundt sammen med modstanderen i et lille område og angriber hinanden. Igennem spillets cirka 80 timer lange eventyr åbner der sig en masse strategi op i forhold til kampene. For du er ikke alene i kampen mod fjenden, og du kan instruere dit hold af venner til at opføre sig på bestemte måder når kampen går i gang. Du kan endda gå så dybt, at give dem særlige instruktioner, hvis fjenden gør noget bestemt, eller du kommer i fare osv.

Og så er Xenoblade Chronicles 3D gigantisk. Det er et kæmpe enormt spil, hvor det er nemt at blive fortabt i at lave alle de ekstra opgaver, der dukker op over det hele. Alt lige fra at hjælpe lokalbefolkningen med hverdagsproblemer til at tage ud og jage farlige dyr og hive store dusører hjem. Xenoblade Chronicles er et spil, der kan fylde mange måneder af dit liv.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil fortabes i et 80 timer langt mesterværk i lommeformat.

Bemærk at Xenoblade Chronicles 3D kun virker på den nye version af Nintendos håndholdte – New Nintendo 3DS.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + five =

No Comments Yet.