Elektronista shownotes #365: 10 år med sociale medier – men hvad så nu?

3 Min læsning

Det er 17 år siden Myspace blev grundlagt. Føler du dig gammel nu? For 10 år siden udkom bogen Lyt til Elefanterne. Den var en af de første bøger i Danmark som behandlede sociale medier som strategiske værktøjer og kom med konkrete anbefalinger til hvordan man bedst muligt kunne bruge dem som virksomhed og til politisk kommunikation. Sammen med bogens forfattere Anna Ebbesen og Astrid Haug ser Christiane Vejlø på, hvad der er sket med sociale medier den sidste dekade. Hvordan har vi ændret social media vaner? Hvordan bruges sociale medier i professionel kommunikation? Hvad betyder indtoget af influencers og hvad bliver fremtidens sociale medier?

Lyt til programmet eller abonner på Elektronista i din yndlings podcast-app

Shownotes

Ugens gæster er Astrid Haug og Anna Ebbesen. Astrid Haug er selvstændig rådgiver indenfor sociale medier og bl.a. forfatter til bøgerne “Sig du kan li’ mig” og “Fremtiden tilhører de frygtløse“. Anna Ebbesen er marketing- og kommunikationsdirektør hos Red Associates.

Astrid Haug og Anna Ebbesen er forfattere til bogen “Lyt til elefanterne” om sociale medier og strategiske værktøjer til at bruge dem fra år 2009.

Husk at lytte med i det sidste Elektronista program på 24syv, hvor vi tager en tur tilbage i gemmerne af mere end 300 programmer.

Du kan læse mere om Facebooks nye datingtjeneste her.

Husker du tiden før man brugte sit eget navn i ens e-mailadresse? Det var bl.a. Facebook og andre sociale medier der var med til at igangsætte, at man brugte sit rigtige navn på nettet, og dermed skabte sig en reel digital identitet, der kunne genkendes og følges. Her på redaktionen husker vi tydeligt tiderne med brugernavne og e-mailadresser, der ikke var vores rigtige navne – fx har man kunne fange en af Elektronistas skribenter på adressen sejepige@yahoo.dk ;-).

Størstedelen af hadske kommentarer skrives af mænd, viser ny undersøgelse.

Astrid Haug nævner Sikkerhedsstyrelsens kampagne om nytårsfyrværkeri som et godt eksempel på, at influencers kan være med til at drage nye opmærksomhed på en klassisk problemstilling.

Nir Eyal er forfatter til bøgerne “Hooked” og “Indistractable”. I sidstnævnte giver han bl.a. tips og metoder til, hvordan man kan afvænne sig dårlige vaner med at tjekke telefonen for ofte.

Ugens nyheder

Lammede personer kan nu gå i exo-skelet styret af hjernen.
To trådløse sensorer er plantet udenfor på den del af hjernen, som står for bevægelsen. Sensorerne optager så elektroniske signaler fra hjernen og sender dem videre til maskinen. Patienten starter med at øve i et 3D spil, hvor han styrer figuren gennem et landskab ved hjernens kraft. Du kan læse mere i artiklen på Mashable her og i videoen her.

D. 5. oktober var det 8 år siden, at Steve Jobs døde.

På Apples mindeside kan man dele tanker og minder om Steve Jobs, og der er allerede mere end en million brugere, der har efterladt en hilsen: Se dem her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + nineteen =

1 Comment
  • Jesper
    juni 25, 2020

    Efter 10 år er det vist på tide med en skiferie!