5 fede VR-film fra 90’erne til lidt vinter(u)hygge

3 Min læsning

Vinteren er over os, og måske vejret vil opfordre til lidt indetid – og hvorfor så ikke tænde for ”kik-kassen” og svømme sig hen i Hollywoods bud på virtual reality? Her får du 5 bud på VR-film fra 90’erne til lidt (u)hygge på en kold vinteraften.

Virtual reality (VR) blev som terminologi almindelig kendt fra slut-80’erne takket være blandt andre Jaron Lanier. Lanier forlod i 1985 Atari for at skabe sit eget firma, VPL Research. Firmaet blev det første firma til at sælge bl.a. VR handsker og briller. Med introduktionen af VR fulgte Hollywood hurtigt efter. 90’erne er fyldt med film med VR, som tema, og her er et lille (men godt) udpluk.

Brainscan (1994)

Michael Bower (Edward Furlong, bl.a. også spillet John Connor i Terminator 2: Dommedag) er en gymnasieelev med stor passion for horrorfilm. Han falder over en reklame for det nyligt udgivne videospil “Brainscan”. Skaberne af spillet reklamerer med, at “det er den mest skræmmende oplevelse, du nogensinde vil komme i kontakt med. Det interfacer med din underbevidsthed, du leverer oplysningerne, og vi tager vare på resten.” Da han begynder at spille spillet, står han over for flere udfordringer, der ender med at blive den ultimative test af hans kærlighed til sin drømmepige, Kimberly (Amy Hargreaves, senere også kendt fra tv-serierne ”Homeland” og ”Døde piger lyver ikke”), samt hans egen fornuft.

 

The Lawnmover Man /

Manden med plæneklipperen (1992)

En videnskabsmand (Pierce Brosnan, yderligere intro behøves nok ikke) udfører eksperimenter, der involverer intelligensforbedrende stoffer og VR på den uintelligente gartner (Jeff Fahey, der også har medvirket i tv-serien ”Lost”, som Frank Lapidus). Han fører gartneren gennem en omfattende læreplan, hvilket resulterer i, at gartneren hurtigt bliver overintelligent.

Da dette sker får gartneren dog selv et par ideer om, hvordan forskningen skal fortsætte, og forskeren begynder at miste kontrollen over hans eksperiment!

 

Virtuosity (1995)

Teknologi-virksomheden Law Enforcement Technology Advancement Centre (LETAC) har udviklet SID (Sadistic, Intelligent and Dangerous / Sadistisk, Intelligent og Farlig). Et nanoprogram, der har sin ”personlighed” fra mere end 150 seriemordere. SID er udviklet med det formål at træne fremtidens politibetjente i, hvordan seriemordere tænker. Desværre går det galt, da beslutningen om SIDs nedlukning er taget. SID formår at flygte ind i den virkelige verden. Det er nu op til den tidligere politibetjent Parker Barnes (Denzel Washington) at få stoppet SID.

 

 

Johnny Mnemonic / Kureren (1995)

Johnny (Keanu Reeves) lever i det 21. århundrede. I et samfund, hvor information er af største værdi, er Johnny informationskurér. Via implanterede chips er hans egen hjerne det ultimative opbevaringssted. Ulykkeligvis har Johnny måttet ofre en del af sin egen hukommelse for at få mest mulig lagerplads – og nu vil han gerne have den del, nemlig sin barndom, tilbage igen. Desværre er det et meget dyrt indgreb, som kræver, at han påtager sig en allersidste opgave. Med 320 gigabytes meget værdifuld information som last, er Johnnys hoved pludselig eftertragtet af både den japanske mafia og undergrundsbevægelsen. Samtidig har han kun 24 timer at leve i, inden hans hoved vil eksplodere af ‘information overload’.

 

Og ja, så bør vinterferien også inkludere slut-90’erne måske største VR-film…

The Matrix (1999)

Thomas A. Anderson (Keanu Reeves) er en mand, der lever to liv. Om dagen som computerprogrammør, om natten som hackeren Neo. Neo har altid stillet spørgsmål til sin egen virkelighed, men sandheden overgår hans vildeste fantasier.

I mødet med Morpheus (Laurence Fishborne) ser Neo den virkelige verden, der er et hærget samfund, hvor størstedelen af menneskeheden er fanget af maskiner, der lever af menneskers kropsvarm og elektrokemiske energi, og som fængsler deres sind i en kunstig virkelighed kendt som Matrixen.

I oprøret mod maskinerne, skal Neo vende tilbage til matrixen og konfrontere agenterne, der sættes ind for at slukke for, ikke kun, Neo, men hele oprøret.

 

Hele holdet bag Elektronista.dk ønsker dig en forrygende vinterferie og god fornøjelse med (u)hyggen foran “kik-kassen”…

 

Læs også “Find den helt rigtige film på Netflix

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − 2 =

No Comments Yet.