Sød robot hjælper børn med at lære sprog
EMYS skal både være en legekammerat til små børn og lære dem nye ord – gerne på et udenlandsk tungemål.
Robotter er hastigt på vej ind i vores husholdninger. Vi har dem til at slå vores græsplæner og polere vores gulve. Nogle har dem også til at hjælpe ældre medborgere, mens andre måske har mødt dem i lufthavne, hvor de hjælper passagerer med at finde den rette vej til check-in, butikker, toiletter og gaten.
Den nye EMYS robot bruger sin kunstige intelligens til at hjælpe børn med at spille spil – og undervejs lære dem f.eks. et nyt fremmedsprog eller forbedre deres daglige sprogfærdigheder.
EMYS er sød og venlig og virker lidt som en elektronisk teddybjørn eller kattekilling. Det er gjort helt bevidst for at vinde tillid hos mindre børn.
Robotten skal nemlig gerne blive barnets bedste ven, som kan bruge sin indbyggede intelligens til at tale, lytte, vise følelser i ansigtet, bevæge sig, genkende reaktioner – og integrere andre trådløse gadgets i huset i sine små undervisningslektioner.
EMYS´ ”forældre – Flash Robotics – satser på, at børn kan lære et til tre nye ord hver dag af robotten. På den måde får barnet et ordforråd på måske 1.000 ord på halvandet år. Alt rigeligt til at føre en samtale på et fremmed sprog.
Undervisningen foregår via sjove spil og små meddelelser, der er relateret til de historier, som barnet holder allermest af.
EMYS kan ikke kun lære fra sig, men også lære selv ved hjælp af sin indbyggede app med kunstig intelligens. På den måde kan robotten f.eks. automatisk tilpasse hastigheden af sine små sproglektioner. Barnet kan få daglige præmier, og fremskridt belønnes hele tiden med nye spil og tegneserier på robottens skærm på maven.
Den nye børne robot vil blive officielt præsenteret i slutningen af februar. Prisen offentliggøres ikke før da….
Annette Ploug
februar 24, 2017Nu er jeg vist blevet gammel og sur – Med sådan en robot, så slipper forældrene da for at tale med deres børn. Tre nye ord hver dag skal da komme fra samvær og snak med forældrene, pædagoerne og andre børn og voksne – altså rigtig levende mennesker.