5 trusler på sociale medier
Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har lavet en liste over de fem største trusler, vi kan møde på de sociale medier i 2015, og kommer med fem gode råd til, hvordan du kan undgå dem.
Malvertising
7 % af alle reklamer du støder på online er ikke, hvad de udgiver sig for at være. I værste fald kan du ende med at få malware på din computer og blive udsat for svindel.
Malvertising er falske reklamer og ofte for enten medicinalvarer eller luksusbrands til billige penge, hvilket vi som forbrugere har en svaghed for. Det udnytter de lumske bagmænd desværre.
Ransomware
Der er risiko for, at denne type angreb kommer til at ramme de sociale netværk i 2015. Vi kender dem allerede nu som emails på dårligt oversat dansk, der for eksempel kan foregive at være fra politiet, der beskylder dig for at have begået en forbrydelse. Formålet er at presse en løsesum ud af modtageren og kan tage filer og billeder som gidsel, indtil pengene er betalt.
Trojanske heste
Det ældgamle trick med at gemme sig i en stor hest af træ, skal du også være på vagt for på facebook, hvor der i høj grad bliver delt videoer. Videoer med titler, der er så spændende, at man næsten ikke kan lade være med at klikke, kan indeholde skjulte links, der i virkeligheden indeholder en virus.
Work-at-home
“Tjen let mange penge ved at arbejde derhjemme!”. Det lyder umiddelbart som en fremragende karrierevej, men er i mange tilfælde svindlere, der er på spil. Hvis du pludselig bliver rekrutteret til et job med høj løn for næsten intet arbejde, så tjek lige om profilen bag tilbuddet er troværdig eller af mere tvivlsom karakter.
Populære søgninger
Der er stor sammenhæng mellem de mest populære søgninger på nettet og de svindelnumre man kan blive udsat for online. I 2014 udnyttede de kvikke svindlere nemlig vores store interesse for at søge på blandt andet “ebola”, “Robin Williams død” og “VM” til at ramme brugere på både Facebook, Twitter og via e-mail.
5 gode råd til at undgå at blive svindlet
- Opdater! Sørg altid for at have opdateret til nyeste version, både antivirus og software.
- Undgå at logge på usikre hotspots.
- Hvis du vil afspille en video på Facebook og linket åbner i en ny fane og starter en download, skal du straks lukke vinduet ned igen. Det kan være, du er ved at downloade en virus.
- Tro ikke på alt! Hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert også.
- Lad være med at klikke på indhold, der er stødende. Og lad også være med at dele det.
jens
februar 13, 2015Hvis du er så svær at imponere, hvorfor skriver du så sådan en omgang ligegyldig lort…
“Hvis du pludselig bliver rekrutteret til et job med høj løn for næsten intet arbejde, så tjek lige om profilen bag tilbuddet er troværdig eller af mere tvivlsom karakter.” Nå ja fordi du skal endelig ikke tænke dig om!! Mange vil gerne betale dig for at sidde hjemme.
Snotdum læsning..
Anne Mette Beck
februar 13, 2015Hej Jens
Indlægget er en opsummering af de trusler Bitdefenders sikkerhedseksperter har lavet på baggrund af undersøgelser foretaget på Facebook, Twitter og også Linkedin :) De melder dog ikke noget om, hvor mange der rent faktisk ryger i den slags fælder på Linkedin, blot at det er en tendens, de har observeret. Men du har fuldstændig ret – regel nummer 1 er ALTID at tænke sig om, inden man klikker sig videre på noget som helst :)
Hanni
februar 13, 2015Jens, du er da vist en rigtig en festbombe. Du kan regne med, at når disse typer svindel forekommer, så er det fordi, der til stadighed er nogen, der hopper på den. Ellers holdt bagmændene med garanti op. De ville da ikke bruge tid på det, hvis der ikke var penge i l…..t. Men du har da ellers helt ret, man skal altid tænke sig om. ;-)
God weekend.