Facebook kender dit kærlighedsliv

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Verdens største sociale medie kan kortlægge utroligt meget af sine brugeres gøren og laden. Blandt andet kan de se, hvornår der er størst risiko for, at dit parforhold bryder sammen.

facebook standard foto på glas

Kvinder foretrækker ældre mænd – undtagen i Skandinavien. De fleste skilsmisser sker i februar og to uger før juleferien. Og to Facebookbrugeres opdateringer på hinandens profiler stiger voldsomt 12 dage, før de bliver forelskede hinanden.

Facebooks databaseanalytikere ved meget mere om brugernes færden og privatliv, end man lige tror. Så meget, at de ligefrem kan forudse vigtige begivenheder i brugernes liv eller kortlægge, hvor mange (eller få) brugere, der gifter sig med en partner med samme religion.

Nogle af de mange informationer – på edb- og marketing-sprog kaldes de for Big Data – afslørede Facebook forleden.

Dato på forelskelsen
Facebook hævder blandt andet, at man ligefrem kan sætte dato på, hvornår to brugere forelsker sig hinanden. Alene ud fra den måde, de bruger opdateringer på. Prøv at følge denne graf fra Facebook:

facebook forelskelser

I dagene før en forelskelse bryder ud – det er punkt ”0” på den vandrette akse – registrerer Facebook en kraftig stigning i to brugeres opdateringer på hinandens profiler.

Aktiviteten topper gennemsnitligt ved 1,67 opdateringer pr. dag 12 dage, før det nye kærligheds-forhold indledes.

Det laveste antal opdateringer (1,53 pr. dag på hinandens profiler) foregår 85 dage efter forholdets begyndelse. Formentlig har de friskforelskede par besluttet, at de hellere vil koncentrere sig om hinanden end bruge tid på Facebook.

facebook positive ord

En anden sjov detalje, Facebooks statistikfolk har opdaget, er, at brugernes ordvalg bliver mere sødt og positivt, efterhånden som de to onlineturtelduer lærer hinanden at kende. Ord som ”love”, ”nice” og ”happy” bruges langt oftere end tidligere, hvor mere negative vendinger med ord som ”bad”, ”hate” eller ”hurt” var mere almindelige:

Mænd ældre end kvinder
Facebook siger, at blandt det sociale medies brugere er mænd den ældre partner i et hetero-seksuelt forhold i 67 pct. af tilfældene. Kvinder er kun i 13 pct.

facebook aldersforskelle grafik

Facebooks kvinder må generelt set foretrække ældre mænd. I gennemsnit er aldersforskellen nemlig 2,4 år med manden som den ældste. Den største aldersforskel findes i Ægypten, mens den er mindst i Skandinavien.

Aldersforskellen vokser i øvrigt, jo ældre partnerne er på Facebook. Årsagen er logisk: Jo yngre Facebookbrugerne er – desto større er chancerne for, at de har mødt hinanden i skolen.

Skilsmisser er årstidsbestemte
Den sidste Facebookstatistik, jeg vil præsentere i denne artikel, handler om årstiderne. Eller rettere om, hvordan database-troldmændene fra Facebook kan bruge Big Data til at se, på hvilke tidspunkter af året der er størst og mindst risiko for, at kærlighedsforhold bryder sammen.

facebook skilsmisser

Ifølge Facebook er der to årlige højdepunkter for skilsmisser. Det ene er her omkring 1. marts – måske fordi der går forårsfornemmelser i folk. Den anden er en til to uger før jul….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + three =

No Comments Yet.