Er du klar til ultra HD på dit fjernsyn? 4K is the word

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

4K er det nye buzz word når vi snakker fladskærme i 2014. Ja det er endnu en teknisk betegnelse, og det du behøver at vide er at 4K er 4 gange high definition. Og vi kommer til at se meget til det fremover. 

LG-ULTRA-HD-TV-Lineup-to-Debut-at-CES-2014

4K er med andre ord pissehamrende skarpt fjernsyn. Det helt nye er at nogle af de store 4K fjernsyn endda kan bøjes. Et tryk på en knap og så bugger den bøjelige skærm lige op i siderne, så du forsvinder endnu mere ind i billeder. Alle producenterne rykker på sig til CES og jeg har samlet et lille udvalg.

Derfor er 4K det fede: billederne bliver utrolig skarpe og flotte. 4K kræser virkelig for det lækre billede. 4K er godt på vej til at blive standard. Vi kommer til at se modeller fra de fleste brands. Netflix barsler med 4K content. 4K bliver fremtidens standard og tager heldigvis fokus fra 3D som vi jo alligevel ikke rigtig gad når det kom til stykket.

Derfor er 4K stadig lidt ufedt: 4K skærme kræver 4K indhold for at kunne vide den lækre 4K kvalitet. Der bliver dog stadig ikke produceret meget indhold i den høje 4K kvalitet og så kan det jo være lige meget. Og så er der jo også lige det, at når video bliver alt for skarpt og realistisk er det i fare for at komme til at ligne tvteater møder tysk dokumentar.

SONY

 

Sony-XBR®-X950B-Series-4K-Ultra-HD-TV_on-floor-stand-1024x682

Sony præsenterer til CES et line up af 4K fladskærme. Hele 3 serier med 7 modeller. F.eks. modellen XBR® X950B Series 4K Ultra HD TV. Sony står bag verdens første unlimited 4K downloading service og arbejder hårdt for at tilbyde indhold i den høje 4K kvalitet.

SAMSUNG

Samsung-4K-fladskaerm

Samsung fremviste en 105″ bøjelig 4K skærm til deres pressemøde. Hvor iøvrigt også filminstruktør Michael Bay skulle tale. Det gik dog ikke så godt som du kan se her. Den bøjelige skærm skulle eftersigende give et bedre billede, hvis man sidder lige i midten i en helt perfekt afstand. Måske mere en gimmick end noget vi reelt set kommer til at se meget af i butikkerne. Nu er vi lige sluppet af med de store fjernsynskasser der fyldte en halv stue. Gider vi så have en fladskærm der pludselig buer ud fra væggen?

LG

ULTRA-HD-TV-LG

LG præsenterer 5 ultra HD (4K) modeller med OLED skærme. De skærme findes i størrelserne 77″, 65″ og 55″. Vælger man LED teknologien er skærmudvalget helt op til 98″. LG siger samtidig at de vil gøre det nemt at se tv igen med en mere brugervenlig udgave af smart tv’et baseret på Web OS styresystemet.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − 3 =

No Comments Yet.